Mini skladišta

Mini skladišta

Šta je self storage?

Ako živite u velikom gradu i nemate podrum ili garažu, ali imate mnogo stvari koje morate negde da smestite, ukoliko imate mali biznis i potreban vam je mali magacinski prostor, ako se bavite scenografijom ili imate motor koji treba skloniti za vreme hladnih meseci, ako se selite na novu destinaciju ili jednostavno renovirate stan – self storage je mesto za vas.

Ovaj koncept skladištenja je veoma poznat u svetu, posebno u Americi, gde je i nastao sredinom pedesetih godina prošlog veka. Podrazumeva rentiranje/iznajmljivanje manjih skladišnih bokseva na mesečnoj bazi, bez obaveze na dugoročne ugovore. Vašim stvarima imate pristup samo vi, i to u svako doba, dok su u vašem odsustvu one višestruko obezbeđene: protivpožarno, alarmnim sistemima, reflektorima, kamerama i čuvarskom službom.

Prednosti mini skladišta

Korišćenje mini skladišta u nekim životnim i poslovnim okolnostima  je  jedino razumno rešenje. Odlučili ste da prodate svoj veliki stan i kupite manji, selite se na par godina u drugu zemlju i želite da otkažete zakup stana,  odlučili ste da renovirate stan, kupili ste stan u  izgradnji i čekate da se uselite sa novim stvarima koje ste već nabavili, vlasnik ste firme i  vaš poslovni prostor je pretrpan arhivnim registratorima, viškom kancelarijskog pribora i nameštaja.

Nabrojali smo samo par okolnosti  kada se pojavljuje višak stvari koje treba smestiti na sigurno, suvo i pristupačno mesto- mini skladište.

Zašto mini skladište a ne vikendica, podrum, garaža?

Mini skladišta su koncept čuvanja stvari sa visokim standardom sigurnosti, pristupačnosti  i ekonomičnosti  na prvom mestu, to podrazumeva sledeće elemente:

 • Fizičko tehnička zaštita – alarmni sistemi, video nadzor, obilazak čuvarske službe tokom svih 24 h
 • Vašim stvarima možete prići 24h 365 dana u godini
 • Samo vi imate ključeve, šifre  i pristup vašem skladištu/boksu
 • Pristupačne cene na mesečnom nivou bez uslovljavanja dužeg zakupa
 • Popusti i promocije za zakupe na duži vremenski period
 • Skladišta su suva, zaštićena od vremenskih uslova.
 • Prostori su višestruko zaštićeni od  štetnih glodara konstruktivno i deratizaciono.

Bez obzira koliko su vaše stvari male ili velike, vredne ili obične, mi imamo sigurno  i profesionalno  rešenje za vas.

Vrste skladišta

Termin skladište podrazumeva mesto za čuvanje raznih vrsta robe. Klasifikacija skladišta se deli na velika srednja i mala, otvorena, zatvorena, ograđena, pokrivena i nepokrivena.

Velika skladišta su obično delovi logističkih centara gde se roba skladišti na određeni vremenski period kako bi ista po potrebi bila uključena u dalji transport, proizvodnju, distribuciju ili prodaju. Pod velikim skladištima podrazumevamo kvadrature koje se mere hiljadama kvadrata.

Srednja skaladišta su konceptualno određena za manje obime i količine robe sa manjim frekvencijama. Obično su to skladišta do 500m2. Roba koja se skladišti u takvim magacinima je roba za potrošnju i distribuciju u lokalu.

Mini skaldišta su konceptualno osmišljena za potrebe privatnih lica i malih firmi kao i preduzetničkih radnji.

Maksimalna kvadratura po boksu iznosi do 50 m2  a pretežno su manje kvadrature  od 1m2 do 20m2 i  ne može se kategorizovati kao grupno skladište već isključivo kao lično i  privatno skladište.

Roba koja se skladišti u mini skladištima su  pretežno lične stvari. Evo primera robe po procentualnoj podeli:

 1. Nameštaj
 2. Garderoba
 3. Pokućstvo i kućna tehnika
 4. Mali biznisi i on line trgovina
 5. Kancelarijski nameštaj
 6. Alati preduzetničkih i monterskih radnji
 7. Tehnička oprema
 8. Ukoliko je prostor klimatizovan skadište se u kratkim vremenskim intervalima prehrambeni proizvodi koji ne zahtevaju režim hladnjače, već stižu iz provincije dan, dva ranije pre vikenda odnosno pijačnih dana.
 9. Motorna vozila i prikolice, pretežno motori.
 10. Bicikle i ostala sportska oprema kao što su skije, roleri…
 11. Antikvitet

Naša mini skladišta

Toro box nudi jedinstven koncept mini skladišta na ovim prostorima, naša skladišta su izrađena u najvišim standardima kvaliteta kako bi ispunila uslove za besprekorno skladištenje vaših vrednih stvari a sve po uputstvu Kanadske asocijacije mini skladišta CSSA.

Naša skladišta su inženjerski osmišljena da pružaju 100% zaštitu od prokišnjavanja, buđi i vlage, zaštitu od provale. Fokusirali smo se na 3 osnovne dimenzije koje su zastupljene kod standardizovanih  prekookeanskih skladišnih kontejnera od 20 FT.

Svako naše skladište/boks ima ugrađen alarmni sistem, senzorsko svetlo,  utičnicu za struju, specijalnu protivprovalnu bravu ili katanac. Svako skladište/boks je pokriven video nadzorom i redovno se obilazi čuvarskom službom.

U našoj ponudi imamo:

 • Mini skladišta za privatna lica
 • Mini skladišta za preduzeća
 • Mini skladišta za motorna vozila
 • Mini skladišta sa klimatizacijom

Mini skladišta za privatna lica

Selite se, kupujete stan, renovirate kucu, želite napokon da sednete na terasu i popijete kafu a da vam skije ne zaklanjaju vidik? Treba vam rešenje gde da ostavite stvari, da budu sigurne, na suvom a da možete uvek da priđete vašim stvarima i da samo vi imate pristup- pogledajte našu stranicu mini skladišta za privatna lica.

Mini skladišta za preduzeća

Jedna cela kancelarija je prepuna registratora, kompjutera, štampača,kancelarijskog pribora, uzoraka..  Ili pokrećete on line trgovinu, kancelarija vam je zakrčena robom koju treba da isporučite. Taj prostor bi mogao da se mnogo bolje iskoristi kao radni prostor a ne kao ostava, još jedno radno mesto bi vam dobro došlo. Mi imamo rešenje za vas, pogledajte našu ponudu mini skladišta za preduzeća.

Mini skladišta za motorna vozila

Dolazi zima, vašem ljubimcu više nije mesto na ulici zaključanom oko bandere, kod komšije u dvorištu ili ulazu zgrade, vreme je da vašem motoru nađete sigurnu kuću kako bi vas dočekao sledeće sezone spreman za pustolovine. Pogledajte naše opcije mini skladišta za motorna vozila.

Klimatizovana mini skladišta

Radite distribuciju suhomesnatih prozivoda i jaja, potreban vam je prostor da se roba pretovari i skladišti na optimalnoj temperaturi zaštićena i u uslovima koji ispunjavaju standarde prehrambene industrije za skladištenje, pogledajte našu ponudu mini skladišta sa klimatizacijom.

Sigurnost i bezbednost skladišnih boxova

TORO BOX mini skladišta posebnu pažnju posvečuju sigurnosti vaših stvari 24h, dnevno, 365 dana u godini.

Toro box skladišta poseduju sisteme tehničkog i fizičkog obezbeđenja najvišeg nivoa, takođe  naši skladišni boxovi su konstruisani da pružaju maximalnu zaštitu od prodora vode i ulaska glodara.

Sigurnost i bezbednost malih skladišta

Ugradnjom najsavremenijih tehničkih sistema na svetskom tržištu poput alarmnog sistema  5 generacije firme PARADOX. i kamera visoke rezolucije, a u kombinaciji sa našim fizičkim obezbeđenje (čuvarskom službom)  postiže se efekat potpune zaštite uskladištene robe 24 sata dnevno 365 dana u godini.

Sistem pomenute zaštite je naročito orjentisan na sprečavanju od:

 • Nedozvoljenog pristupa u skladišne boxove
 • Provale i nasilno upadanje u skladište i  oduzimanje uskladištenih predmeta

Želimo da napomenemo da je kompleks mini skladišta osvetljen tokom čitave noći, što doprinosi kako sigurnosti tako i pristupu ukoliko se odlučite za dolazak  van radnog vremena.
Pristup vašem boxu posle radnog vremena podrzumeva obavezno registrovanje od stvane čuvarske službe.

Potrebna vam je pomoć oko selidbe i pakovanja?

Ukoliko ste odlučili da krenete u vrlo stresnu avanturu svima poznatu kao selidba, potrebno je da se pridržavate saveta  za selidbu i pakovanje koja mi smatramo da su neophodna kako bi sve prošlo po planu. Detaljnije na Selidbe i pakovanje.

Kompletno rešenje na jednom mestu za skladištenje

Nadamo se da smo vam približili našu ideju šta je kvalitetno skladištenje stvari, ukoliko mislite da bi vam bilo potrebno mini skladište iz naše ponude, pozivamo vas da nam se javite i zakažete sastanak  bez ikakvih obaveza, sa našim menadžerom na terenu u carstvu naših skladišta/bokseva kako bi se sami uverili u kvalitet usluge.